portada

portada

niedziela, 15 czerwca 2014

Paella Wegetarianska.

Paella Wegetariańska.

To odwiana tradycyjnej Paelli Hiszpańskiej specjalnie dla wegetarianczykow.

Do jej przygotowania użyjemy warzyw, które w danym momencie będą dostępne.








Ja w tym wypadku użyłem, cebuli, czosnku, pomidorów, papryki zielonej, czerwonej, żółtej, fasolka szparagowa, fasolka szeroka (mamut), szparagi zielone, marchewki.




Smażymy wszystkie warzywa na oliwie z oliwek, dodajemy ryz i przesmażamy z warzywami chwile, zalewamy wcześniej przygotowanym wywarem z warzyw. Gotujemy ok 20min. Później zakrywamy ścierką na ok 5-10min.


Wegetariański obiad III ¡Viva España!
¡Viva España!

1 komentarz:

  1. Ja też ostatnio przygotowałam paellę wegetariańską:) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń