portada

portada

poniedziałek, 2 czerwca 2014

Krewetki à la Pedro z koktajlowymi pomidorkami, białym winem oraz mascarpone.

Początkowo był to tradycyjny sposób przyrządzania krewetek w czosnku, ja chciałem go ulepszyć i dodałem do niego pomidorki koktajlowe w połowach oraz nieduża ilość serka mascarpone.
 Na początku smażymy czosnek, można wedle gustu dodać papryczkę chili pokrojona.
Dodajemy połówki pomidorków koktajlowych i smażymy razem z czosnkiem.
Zalewamy białym wytrawnym winem.
W międzyczasie przygotowujemy krewetki, ja przeważnie kupuje krewetki w skorupkach i sam je obieram. Oczywiście muszą być to krewetki surowe.
Krewetki, kiedy już są obrane, należy posypać grubą morską sola i odstawić na kilka minut.
Dodajemy krewetki do reszty składników i gotujemy na dużym ogniu nie więcej niż 3 minuty. Listo!!                  
Viva Espana ¡Viva España! ¡Viva España!

3 komentarze: