Wołowina w warzywach podana z aromatyzowanym kus kus.
Przepis na kus kus podam wraz ze składnikami :)
Mięso kroimy w na drobne kawałki wedle gustu.
Aromatyzowany kus kus osiągniemy smażąc w rondelku kilka ząbków czosnku, kiedy czosnek się zarumieni zalejemy go woda i dodamy posiekana natkę pietruszki.
Tym właśnie wywarem zalejemy kus kus w miseczce i zakryjemy folia, odstawimy na kilka minut.
Składniki:
300g wołowiny
Średnia cebula
Kilka ząbków czosnku
Papryka czerwona, zielona, lub żółta
3-4 pomidory, ja wcześniej przesmażyłem je
Wedle gustu można dodać każde warzywo...
Przyprawy wedle gustu.
Przepis na kus kus podam wraz ze składnikami :)
Laczymy miesa z wczesniej przesmazonymi warzywami i dusimy jeszcze przez chwile.
Smażymy wcześniej przyprawione mięso, ja zrobiłem to w thermomixie ale oczywiście możemy to zrobić w tradycyjny sposób.
Warzywa smażymy i ostawiamy na bok.
Mięso kroimy w na drobne kawałki wedle gustu.
Aromatyzowany kus kus osiągniemy smażąc w rondelku kilka ząbków czosnku, kiedy czosnek się zarumieni zalejemy go woda i dodamy posiekana natkę pietruszki.
Tym właśnie wywarem zalejemy kus kus w miseczce i zakryjemy folia, odstawimy na kilka minut.
Składniki:
300g wołowiny
Średnia cebula
Kilka ząbków czosnku
Papryka czerwona, zielona, lub żółta
3-4 pomidory, ja wcześniej przesmażyłem je
Wedle gustu można dodać każde warzywo...
Przyprawy wedle gustu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz