portada

portada

poniedziałek, 19 maja 2014

Wołowina w warzywach

Wołowina w warzywach podana z aromatyzowanym kus kus.


 Przepis na kus kus podam wraz ze składnikami :)



Laczymy miesa z wczesniej przesmazonymi warzywami i dusimy jeszcze przez chwile.                 


Smażymy wcześniej przyprawione mięso, ja zrobiłem to w thermomixie ale oczywiście możemy to zrobić w tradycyjny sposób.
                                                                                                   


Warzywa smażymy i ostawiamy na bok.                                                                                                   


Mięso kroimy w na drobne kawałki wedle gustu.

Aromatyzowany kus kus osiągniemy smażąc w rondelku kilka ząbków czosnku, kiedy czosnek się zarumieni zalejemy go woda i dodamy posiekana natkę pietruszki.
Tym właśnie wywarem zalejemy kus kus w miseczce i zakryjemy folia, odstawimy na kilka minut.

Składniki:
300g wołowiny
Średnia cebula
Kilka ząbków czosnku
Papryka czerwona, zielona, lub żółta
3-4 pomidory, ja wcześniej przesmażyłem je
Wedle gustu można dodać każde warzywo...
Przyprawy wedle gustu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz