Pasta z Krewetkami w czosnku.
Podajemy ze świeżo zmielonym pieprzem, opcjonalnie możemy posypać serem.
Na ostatnim etapie gotowania dodałem małą łyżeczkę mascarpone.
Do smażących się krewetek dolewamy wody, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy makaron.
Smażymy krewetki z czosnkiem, dodałem świeżych pomidorów dla smaku i koloru.
Użyłem makarony z maki durum z czosnkiem niedźwiedzim.
Krewetki obieramy, skorupki zachowujemy gdyż na nim powstaje idealny wywar np. możemy go użyć do gotowania makaronu.
Obieramy czosnek i smażymy go na oliwie z oliwek.
Na ostatnim etapie gotowania dodałem małą łyżeczkę mascarpone.
Do smażących się krewetek dolewamy wody, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy makaron.
Smażymy krewetki z czosnkiem, dodałem świeżych pomidorów dla smaku i koloru.
Użyłem makarony z maki durum z czosnkiem niedźwiedzim.
Krewetki obieramy, skorupki zachowujemy gdyż na nim powstaje idealny wywar np. możemy go użyć do gotowania makaronu.
Obieramy czosnek i smażymy go na oliwie z oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz