Bakłażany nadziewane dorszem i brokułem.
Bakłażana rozkrajemy, solimy i odstawiamy na pół godziny. Po czym smarujemy oliwa u pieczemy aż będzie miękki.
Wydrążamy środek i smażymy go z dorszem i brokułem. Delikatnie przyprawiamy wedle gustu.
Nadziewamy bakłażany.
W wersji mniej light, możemy na koniec zapiec bakłażana z serem na wierzchu.
Ciężko jest znaleźć naprawdę dobry przepis na wykorzystanie bakłażana, ale ten brzmi naprawdę pysznie. Muszę wypróbować, bo bardzo mnie ta propozycja zaciekawiła. A ze swojej strony zostawiam przepis na pyszne tosty - https://najlepszewkuchni.pl/przepis/tost-francuski-z-serem-i-szynka-oraz-jajkiem-sadzonym.html , które urozmaicą Wasze śniadania w smakowity sposób :)
OdpowiedzUsuńA czy w hiszpańskiej kuchni stosuje się łososia? Bo jak tak to spróbuj tego https://www.mowisalmon.pl/ Jest bardzo dobry. Z chęcią poznam przepisy na nie polskie dania z tą rybą
OdpowiedzUsuń