portada

portada

sobota, 27 grudnia 2014

Berenjenas rellenas de bacalao con brocoli

Bakłażany nadziewane dorszem i brokułem. 



Bakłażana rozkrajemy, solimy i odstawiamy na pół godziny. Po czym smarujemy oliwa u pieczemy aż będzie miękki.
Wydrążamy środek i smażymy go z dorszem i brokułem. Delikatnie przyprawiamy wedle gustu.
Nadziewamy bakłażany.
W wersji mniej light, możemy na koniec zapiec bakłażana z serem na wierzchu.

2 komentarze:

  1. Ciężko jest znaleźć naprawdę dobry przepis na wykorzystanie bakłażana, ale ten brzmi naprawdę pysznie. Muszę wypróbować, bo bardzo mnie ta propozycja zaciekawiła. A ze swojej strony zostawiam przepis na pyszne tosty - https://najlepszewkuchni.pl/przepis/tost-francuski-z-serem-i-szynka-oraz-jajkiem-sadzonym.html , które urozmaicą Wasze śniadania w smakowity sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy w hiszpańskiej kuchni stosuje się łososia? Bo jak tak to spróbuj tego https://www.mowisalmon.pl/ Jest bardzo dobry. Z chęcią poznam przepisy na nie polskie dania z tą rybą

    OdpowiedzUsuń