portada

portada

niedziela, 15 czerwca 2014

Crema de melocoton con jamon serrano. Krem z brzoskwiniz szynka serrano.

Pojawiły się wreszcie brzoskwiniejuż nie moglem się doczekać. To chyba najlepsza zupa krem, jaka kiedykolwiek jadłem...
Zarazem mogą prosta w przygotowaniu.


Kroimy Biała część pora oraz cebule, smażymy ok. 8 min.

W wywarze z warzyw gotujemy ziemniaki oraz brzoskwinie.
Dodajemy śmietanę i wszystko razem blendujemy.

Opcjonalnie możemy podawać z kawałkami szynki serranoktórą podsmażamy w mikrofali jedna minute, W tym celu wkładamy szynkę w zawinięta w papier kuchenny.

Składniki:

Opcjonalnie - Kilka plastrów szynki Serrano


Składniki:



150g pora.

100g cebuli

100g ziemniaków

300g brzoskwini

1lt wywaru z kurczaka

50g śmietany

Łyżeczka soli.

Szczypta świeżo zmielonego pieprzu.
Wegetariański obiad III ¡Viva España! ¡Viva España!

3 komentarze:

  1. Zaskakujący ,ale cudowny ten krem.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki za dodanie kolejnego fajnego przepisu:) Na brzoskwinie też się zawsze bardzo cieszę:)

    OdpowiedzUsuń